Raportime

Numër i ulët i vaksinimeve AntiCovid në Shqipëri, pse shqiptarët po refuzojnë

Rritja e rezistencës mes shqiptarëve të pavaksinuar rrezikon të përkeqësojë situatën e pandemisë këtë vjeshtë, ndërsa mjekët bëjnë thirrje për strategji të reja në informimin dhe nxitjen e qytetarëve. Denisa Canameti Shqipëria po përballet me rezistencë ndaj programit të vaksinimit këtë vjeshtë, ndërkohë që një valë e re e koronavirusit ka rritur numrin e infektimeve, të të shtruarve në spital ...

Read More »

OBSH monitoron një variant të ri të COVID-19

Organizata Botërore e Shëndetit po monitoron një variant të ri të Covid-19, i identifikuar si “Mu”, shkronja e 12 në alfabetin grek. Ky variant njihet në gjuhën shkencore si B.1.621 dhe është i klasifikuar në pesë “variantet e interesit” nga OBSH. Sipas OBSH-së, ky variant i COVID-19 ka mutacione që kanë shfaqur rezistencë ndaj vaksinave anti-COVID, ndërkohë që thekson se ...

Read More »

Shqipëria, ndër 4 shtetet e Europës me nivelin më të ulët të vaksinimit kundër Covid-19

Teksa vala e re e Covid ka rritur numrin e infeksioneve dhe shtuar vdekjet kudo në botë, vaksinimi masiv i popullatës po shihet si zgjidhja më e shpejtë për të frenuar pasojat e infeksionit. Shtetet e Europës kanë rritur ndjeshëm ritmet e vaksinimit të popullatës së tyre. Të dhënat e Worldindata, të përditësuara deri në 30 gusht tregojnë se shteti ...

Read More »

Shkëputet tavani në godinën e QSUT, rrezikon mjeku

Një mjek ka shpëtuar për mrekulli pas shkëputjes së tavanit mbi kokën e tij. Godina e QSUT-së ka qenë e inauguruar rishtazi. Bëhet fjalë për godinën e Specialiteteve të Brendshme, ku vjet u inauguruan sallat e Kirurgjisë. Në të njëjtën godinë gjendet edhe Laboratori i QSUT-së. Gazetarja Lindita Çela me anë të një postimi në Facebook sjell detajet: “Në sistemin ...

Read More »

KLSH: Agjencia e Kontrollit të Barnave për 11 muaj nuk ka kryer asnjë analizë të barnave, MSHMS zero kontroll mbi institucionin

Kontrolli i Lartë i Shtetit ka kryer audit në Agjencinë Kombëtare të Barnave dhe Pajisjeve Mjekësore ( AKBPM), për periudhën 01.11.2018 deri më 31.08.2020, ku ka rezultuar mospërputhje në veprimtarinë administrative ndaj kritereve të vlerësimit, përfshirë kuadrin ligjor dhe rregullator në fuqi, që lidhen dhe ndikojnë në sigurinë dhe shëndetin e qyetarëve si dhe përdorimin me efikasitet, ekonomicitet dhe efiçencë ...

Read More »

A jeni vaksinuar kundër COVID-19? Ndani mendimin tuaj

A jeni vaksinuar kundër COVID-19 ose jeni ende në pritje të radhës për të marrë vaksinën tuaj? Apo jeni një ndër shumë qytetarët shqiptarë, që kanë zgjedhur të mos vaksinohen për arsye nga më të ndryshmet? Përmes kësaj thirrjeje, ne shpresojmë të mbledhim të dhëna dhe përvoja personale që do të na ndihmojnë të investigojmë mbi ecurinë e deritanishme të ...

Read More »

Gruaja me probleme me dëgjimin fiton çështjen gjyqësore kundër qeverisë së Anglisë për informimet për COVID-19

Një grua me probleme me dëgjimin fitoi me një vendim të Gjykatës së Lartë kundër qeverisë së Mbretërisë së Bashkuar pasi u ankua për mungesën e interpretimit të Gjuhës së Shenjave Britanike në njoftimet zyrtare të koronavirusit në Angli. Konferencat për shtyp nga Downing Street kanë qenë element kryesor i pandemisë që nga bllokimi i parë i plotë në mars ...

Read More »

Falsifikimi i testeve të COVID-19, arrestohet një tjetër person

Një tjetër person ka rënë në prangat e Policisë për falsifikim të testeve të COVID-19. 33-vjeçarit Ardit Sevo ishte i implikuar në falsifikimin e dokumenteve dhe u arrestuar nga Policia, raporton BalkanWeb. Prokuroria ka thelluar hetimet mbi këtë vepër penale teksa në kuadër të operacionit janë arrestuar edhe persona të tjerë më parë.

Read More »