Aktivitete

Shëndeti seksual dhe riprodhues/ Informimi në familje dhe në shkolla i pamjaftueshëm, të rinjtë i drejtohen internetit

Diskutimet për çështjet e shëndetit seksual dhe riprodhues vazhdojnë të ngjallin debat në shoqërinë shqiptare. Mungesa e informacionit dhe paragjykimet për këto çështje janë ndër problemet kryesore. Rezulton se të rinjtë janë të papërgatitur për të ardhmen sepse çështje të tilla nuk diskutohen brenda familjes, duke shkaktuar një zinxhir problemesh, pasi informacioni që nuk merret nga familja do të merret patjetër ...

Read More »

Projektligj i ri për shërbimin spitalor, Manastirliu në Komisionin e Shëndetësisë: Spitalet do të kenë autonomi financiare dhe menaxheriale, mjekët praktika dyfishe brenda spitaleve

Spitalet do të kenë autonomi financiare dhe menaxheriale, duke përfshirë për herë të parë kartën e autonomisë spitalore, në ligjin e ri të shërbimit spitalor, i cili po diskutohet në Komisionin e Shëndetësisë dhe Çështjeve Sociale në Kuvend. Ministrja e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale, Ogerta Manastirliu bërë të ditura risitë që sjell ligji i ri për “Shërbimin spitalor në Republikën ...

Read More »

Ambasadori Britanik takon gazetarët lokalë: I njohim vështirësitë, do të mbështesim gazetarinë cilësore

Ditёn e enjte, datё 4 nёntor 2021, Shkёlqesia e tij, Ambasadori Britanik Alistair King-Smith u takua me rreth 30 gazetarё lokalё, pёrfaqёsues tё 12 mediave lokale nga 7 qytete tё Shqipёrisё, pjesёmarrёse nё Programin Media for All. Ata diskutuan se si Raportimi me Qytetarёt e Angazhuar i ka ndihmuar kёto media tё forcojnё lidhjet me komunitetet vendore. Ata diskutuan mё ...

Read More »

Ndani përvojën tuaj: Siguria e fëmijëve dhe e adoleshentëve në TikTok

Ne do të donim të dëgjonim nga prindërit dhe mësuesit qëdëshirojnë të ndajnë përvojën e tyre me ne për të na ndihmuar nënjë investigim të ardhshëm mbi sigurinë e fëmijëve dheadoleshentëve që përdorin TikTok. Shikoni poshtë për më shumëinformacion se si të merrni pjesë. Gjërat kryesore që duam të dimë: ● Çfarë hapash ndërmarin prindërit për të mbrojturfëmijët e tyre ...

Read More »

Prokurimet publike dhe rëndësia e transparencës për të luftuar korrupsionin

Tenderat sekretë dhe të kufizuar në shëndetësi e arsim, si dhe mungesa e transparencës ishin qendra e diskutimeve mes ekspertit të prokurimeve publike dhe përfaqësuesve të organizatave të shoqërisë civile në seminarin e organizuar ditën e premte, 28 maj 2021, nga shoqata “Together for Life” në bashkëpunim me Qendrën për Arsim Cilësor. Nga ana e ekspertit të prokurimeve u shpjegua ...

Read More »

Të humbur në front: Goditja e rëndë e COVID-19 mbi personelin mjekësor në Shqipëri

Me 55 mjekë dhe infermierë të vdekur si pasojë e komplikacioneve nga koronavirusi, komuniteti i mjekëve në Shqipëri po ngre pikëpyetje të reja nëse mbrojtja e personelit ishte e mjaftueshme dhe nëse fatalitetet mund të parandaloheshin. Në repartin e Neurologjisë në qendrën spitalore universitare “Nënë Tereza”, zyra e mjekut Drini Dobi qëndron e paprekur prej muajsh. Një kordele e zezë ...

Read More »

Pacientët presin me orë të tëra për të marrë shërbimin tek spitali Onkologjik në Tiranë

Desara Çela Si është të presësh mbi një orë jashtë në shi dhe në të ftohtë për të marrë shërbimin tek Spitali Onkologjik? Në këtë spital nuk vijnë vetëm pacientë nga Tirana por edhe nga rrethet e tjera të vendit. Gazeta “Shëndet Plus” bëri një montorim ditën e sotme pranë spitalit Onkologjik në Qendrën Spitalore Universitare “Nënë Tereza” në Tiranë dhe ...

Read More »

Në shërbimin e hematologjisë pacientët përcillen pa kryer kimioterapinë, mungon Mabthera

Covid-19 është një nga kërcënimet më të mëdha për shëndetin e qytetarëve, ndaj e gjithë vëmendja e sistemit shëndetësor aktualisht është e përqëndruar në menaxhimin e kësaj krize. Por, ajo çfarë është paralajmëruar disa herë edhe nga gazeta “Shëndet Plus” është nevoja për të garantuar shërbim shëndetësor edhe për të sëmurët e tjerë që vazhdojnë të marrin shërbim në të ...

Read More »

Thirrje për artikuj investigativë në fushën e shëndetësisë

Kjo thirrje organizohet nga Together for Life në bashkëpunim me BIRN Albania,  si pjesë e projektit “Luftë ndaj dezinformimit dhe rritje e transparencës dhe llogaridhënies në sektorin e shëndetësisë”, me mbështetjen e Ambasadës Britanike në Tiranë. Nëpërmjet këtij konkursi pesë (5) gazetarë investigativë do të përzgjidhen për të prodhuar artikuj investigativë në fushën e shëndetësisë, në bashkëpunim me shoqërinë civile. ...

Read More »

Arrestohen zyrtarët, merrnin para për testin COVID-19

Një numër qytetarësh duket se janë aq në ankth nga koronavirusi i ri sa i luten autoriteteve që të bëjnë testin për të identifikuar virusin e rrezikshëm ndërsa këto të fundit thonë se testi u rezervohet vetëm personave të dyshuar në bazë të vendimeve të specialistëve të Institutit të Shëndetit Publik. Por disa qytetarë duket se kanë qenë aq të ...

Read More »