Shoqatat e Pacienteve

Hemofilia, sfidat e pacientëve për faktor dhe burokracitë e sistemit të referimit

Gazetare: Denisa Canameti *Çështja në gjykatë ndiqet nga eksperti ligjor: Andi Muratej Një kategori e veçantë e personave me aftësi të kufizuar janë edhe shtetasit që vuajnë nga sëmundja e Hemofilisë. Hemofilia është një çrregullim i trashëguar i hemoragjisë së shkaktuar nga përqëndrime të ulëta të faktorëve të veçantë të koagulimit të gjakut. Ka dy lloje kryesore të kësaj gjendje ...

Read More »

Implanti koklear do të realizohet në QSUT

Denisa Canameti “…jemi në vitin e parë të procedurës për kryerjen e implantit koklear. Aktualisht jemi në fazën e tenderimit nga drejtoria e spitali. Për vitin e parë janë tenderuar 15 raste, pra 15 fëmijët e parë. Natyrisht ne kemi një listë të gjatë pritjeje”, është shprehur në emisionin televiziv “Hipokrati”, Top Channel,  Prof. Asoc Besim Boçi. Është mirë që ...

Read More »

2 ditë Kongres: Hematologjia Shqiptare në proges të vazhdueshëm

Denisa Canameti Shoqata Shqiptare e Hematologjisë ka organizuar Kongresin e XIII me tematikë “Hematologjia Shqiptare në proges të vazhdueshëm”. Ky aktivitet i cili ka zgjatur dy ditë është Akredituar nga Zyra Europiane e Akreditimit të Evenimenteve Shkencorë. Hematologu i njohur Prof. Arben Ivanaj njëkohësisht organizator i Kongresit, I pyetur rreth këtij aktiviteti shprehet se: “Ne si hematologë shqiptarë tentojmë të ...

Read More »

Insulina pa barkod, çështja i kalon Avokatit të Popullit

Insulina ka një kosto prej 5200 lekësh në farmaci, por prej vitesh ajo ofrohet me rimbursim nga qeveria. Në varësi të individit, gjatë një dite mund të përdoret 1 ose 4 pena, aq sa ka brenda një kuti. Përmes Ministrisë së Shëndetësisë, Shqipëria furnizohet me insulinë pa barkode nga tre kompani. Vetëm dy lloje ilaçi janë të pajisur me barkode, ...

Read More »

Jam me hepatit B, nuk më rimbursohen ilaçet. Sqaron FSDKSH

“Ju lutem duke qenë se data 28 paska një ditë botërore për hepatit, më jepni dot një përgjigje përse një të sëmuri me hepatit B nuk I rimbursohen dot ilaçet. Ju lutem kam nevojë për një shpjegim. Është jeta e një njeriut tim të shtrenjtë dhe gjendja ekonomike është e rënduar tashmë. Si mund të bëhet? Ku të shkojmë të ...

Read More »

TFL trajnim dy ditor, prezantohet Guida e Bashkëpunimit

Shoqata Together for Life ka realizuar trajnimin dy ditor, me temë “Mbrojtja e të drejtave të Pacientëve”. Në këtë trajnim morën pjesë pacientë, përfaqësues të Shoqatave të Pacientëve si dhe përfaqësues të institucioneve shtetërore. Gjatë këtij aktivitet, sipas programit të parashikuar, u trajtuan tema lidhur me të drejtat e pacientëve, kuadrin ligjor përkatës, procedurat administrative si dhe institucionet e pavarura, kushtetuese ...

Read More »

TFL, shoqatat e pacientëve dhe KMD, nënshkruajnë Marrëveshje Bashkëpunimi

Eshtë realizuar nënshkrimi i Marrëveshjes së Bashkëpunimit ndërmjet Komisionerit për Mbrojtjen nga Diskriminimi dhe disa Shoqatave të Pacientëve, konkretisht, Shoqata Together for Life, Shoqata e Diabetit në Shqipëri dhe Shoqata e Pacienteve me Hepatit. Qëllimi i kësaj Marrëveshjeje është rritja e bashkëpunimit për mbështetjen ligjore për pacientët që paraqesin ankesa për diskriminim në shërbimin shëndetësor, organizimi i fushatave të përbashkëta sensibilizuese, aktiviteteve dhe trajnimeve me qëllim ...

Read More »

400 pacientëve me kancer në Tiranë iu mohohet shtrimi në spital

Denisa Canameti Në Shqipëri janë 4000 pacientë me tumore të avancuara. 2000 pacientë janë vetëm në Tiranë. 400 kanë nevojë të shtrohen në spital, e megjithatë asnjëri nuk pranohet, edhe pse mund të vdesë. Absurdi?! Tirana nuk ka spital rajonal dhe ligji parashikon shtrimin e tyre vetëm në spitale rajonale. Nëse nuk dëshiron të vdesësh?! Shko në ministri dhe kërko ...

Read More »

TFL fiton betejën gjyqësore për fëmijët me probleme të rënda dëgjimi

Gjykata konstaton diskriminin e të miturit me shurdhësi të rëndë në dëgjim dhe urdhëron ndreqjen e pasojave shëndetësore Organizata Together for life, në bashkëpunim me Komitetin Shqiptar të Helsinkit, ka ndjekur në rrugë gjyqësore çështjen e të miturit G. L., i cili është diagnostikuar me ”Hypoacusia billateralis profonda, surdomutisim”, ose shurdhësi e rëndë në të dy veshët. Çdo vit në ...

Read More »

Tfl fiton betejën e parë gjyqësore në mbrojtjen e pacientëve

  Shënohet edhe fitorja e parë e pacientit të mbështetur në proces gjyqësor nga shoqata “Together for Life”. Në muajin mars, Gjykata e Shkallës së Parë të Tiranës i ka dhënë të drejtë pacientes E. R., të referuar nga shoqata “Together for Life”, e cila ka paditur Qendrën Spitalore Universitare “Nënë Tereza” për mosmarrjen e shërbimit të duhur për trajtimin ...

Read More »