Shoqatat e Pacienteve

Shëndetësi cilësore dhe falas?! Nga Tirana në Dibër për ilaçin, ka 6 muaj që mungon.

Denisa Canameti Ka 6 muaj që hemofilikët vijnë vërdallë nëpër QSUT për faktorin 9. Kanë qënë të shumta denoncimet në adresë të “Pro Pacientit” lidhur me këtë problematikë. Një denoncim ka ardhur nga një qytetar që  jeton në Dibër. Pacienti tregon se përgjigja që farmacia e spitalit i jep për këtë mungesë është e njëjtë: “Nuk ka. Raporto ku të ...

Read More »

TFL, trajnim me Rrjetin e Shoqatave të Pacientëve për hartimin e strategjisë

Together for life, organizoi sot trajnimin e shoqatave të pacientëve, lidhur me hartimin e një plani strategjik për secilën prej tyre. Trajnimi kishte si synim rritjen e cilësisë së kujdesit shëndetësor përmes forcimit të shoqatave të pacientëve dhe advokimit për rritjen dhe mirëmenaxhimin e buxhetit në shëndetësi. “Përmes forcimit të shoqatave të pacientëve, rrisim ndikimin e tyre në sistemin shëndetësor ...

Read More »

Pretendimet e pacientëve të dializës për barna e analiza

Shoqata e pacientëve të dializës është formuar në mënyrë zyrtare në vitin 2007. Në total si numër, në të gjithë Shqipërin regjistrohet të jenë mbi 1000 pacientë. Seancat kryhen tre herë në jave dhe nga katër ore secila, në shërbimin publik dhe shërbimin privat. Pacietët që marrin shërbim në të dy sektorët (publik dhe privat) përmes zërit të nënkryetares Alma ...

Read More »

TFL në Parlamentin Europian për të drejtat e pacientëve

Rrjeti i Qytetarisë Aktive organizon sot edicionin e 11-të të Ditës Evropiane të të Drejtave të Pacientëve me një konferencë ndërkufitare që mbahet në Bruksel. Shqipëria përfaqësohet nga koordinatorja e projekteve tek shoqata “Together for life” dhe kryeredaktorja e gazetës ‘Shëndet+”, Arlinda Gjypi. Qëllimi i kësaj konference është të diskutohet, informohet dhe sugjerohen objektiva të reja në sistemet rregullatore mjekësore ...

Read More »

Nevojë urgjente për rritjen e buxhetit për trajtimin e kancerit

  Europa Donna Albania (Shoqata e Pacientëve me Kancer Gjiri)  Nevoja për krijimin e kësaj shoqate lindi nga numri i madh i grave të prekura nga kjo sëmundje, me qëllimin e mbrojtjes së të drejtave të tyre. Tre vitet e fundit,  “Europa Donna Albania” ka qenë inaktive dhe ka rifilluar aktivitetin e saj në vitin 2016  pas reformimit  dhe riformatimit ...

Read More »

Pacientët e transplantuar, analiza në privat dhe probleme me barnat

Partizan Malkaj, Shoqata e Pacientëve me Hepatite Fatmirësisht numri i të prekurve nga hepatitet shënon një rënie. Gjithsesi përbën problem fakti se personat që vuajnë nga hepatiti duhet të bëjnë analiza që kushtojnë 20 000 lekë dhe që duhet bërë çdo tre muaj, ndërkohë që shteti nuk e ofron këtë analizë, vetëm privati. Një person që merr një kompensim diku ...

Read More »

Hemofilikët, pesë muaj pa ‘faktorin e jetës’

  Me të arritur në Sukth të Durrësit, nuk ishte shumë e vështirë të gjeje dy vëllezërit e familjes Nezaj. Dritanin dhe Besartin i takoj te fqinja e tyre, infermiere Dija, e cila i ndihmon gjithnjë ata në ato momentet e vështira të sëmundjes së tyre. I pres derisa mbarojnë së marri plazma të gjakut. “Kështu ndodh gjithnjë në momentet ...

Read More »

Talasemia po vret fëmijët!

8 maji shënon Ditën Botërore të Talasemisë, që i referohet një sëmundje gjenetike të gjakut e cila prek me miliona fëmijë në të gjithë botën. Sipas raportimeve të fundit, numri më i madh i rasteve me talasemi janë në Indi, ku 10 mijë fëmijë lindin me këtë gjendje çdo vit. Prandaj India konsiderohet si kryeqyteti i Talasemisë në botë. Këtë ...

Read More »

Denoncim: Po më vdes gruaja nga kanceri, spitali më thotë të shkoj ta blejë ilaçin në farmaci.

Foto: Çlirim Zekthi Gruaja i dergjet në shtrat dhe i ka ditët e numëruara. Por institucionet i thonë ta blejë vetë ilaçin ku të mundet nëpër farmaci.  Ia kanë bllokuar edhe numrin e celularit që të mos i bezdisë më edhe pse ai u kërkon ndihmë. Të gjitha përpjekjet e bashkëshortit shkuan dëm. Dhe ai dëshpërimisht me buzën që i dridhet, ...

Read More »