Shoqatat e Pacienteve

Denoncim/ Fondi vonon barnat për të transplantuarit

Mungesa e barnave në spital është një nga problemet që artikulojnë më shpesh pacientët. Veçanërisht të sëmurët kronik janë më të prekurit nga mungesat e vonesat e herëpashershme. Shoqata e Pacientëve me Hepatite sjell në vëmendje vonesën e barnave për të transplantuarit. Kryetari i kësaj shoqate Partizan Malkaj në një koment të shkurtër ka folur për mungesën e seriozitetit të ...

Read More »

Të verbërit protestojnë para Parlamentit, kërcënojnë me bojkot

Të verbërit bashkë me disa persona me aftësi të kufizuara nga i gjithë vendi kanë protestuar për dy orë para Parlamentit, për t’i bërë thirrje qeverisë që të përmbush premtimet e pambajtura. Kreu i Shoqatës së të Verbërve, Sinan Tafaj, tha se qeveria duhet të rrisën në masën 10 për qind pagesën e paaftësisë si dhe t’i kthejë borxhin kësaj ...

Read More »

Pacientët e dializës me hepatit C. Dyshohet se edhe personeli mjekësor është i infektuar

Në 2012-n shërbimi i nefrologjisë në QSUT-së doli me disa të dhëna për pacientët e dializës. Në saj të një studimi të kryer nga një mjeke me qëllim mbrojtjen e gradës “Doktor” rezultoi se numri i pacientëve të dializës të infektuar me hepatit C është i lartë. Ky fakt është njohur dhe pranuar edhe nga specialistët e shëndetit të  cilët ...

Read More »

Fletore e vetë-pregatitur për shënimet e glicemive

Shoqata e Diabetit shpërndan herë pas here materiale informuese, sensibilizuese dhe orjentuese për pacientët me diabet. Përveç ndërgjegjësimit në terren përmes aktiviteteve si dhe në rrjete sociale, Shoqata e Diabetit ka zyrën e saj ku mbasdite, organizon dhe konsultime falas me mjekë endokrinologë. Pacientët marrin jo vetëm njohuri dhe matje glicemie, jo vetëm konsultime, por marrin medikamente falas. Në faqen ...

Read More »

Vështirësitë e pacientëve të dializës

INTERVISTË/ Alma sheme, nënkryetare e Shoqatës së Pacientëve të Dializës Shoqata e pacientëve të dializës është formuar në mënyrë zyrtare në vitin 2007, megjithëse përpjekjet kanë filluar që në vitin 2004. Kryetari i saj është Agim Gjyla, ndërkohë që unë që prej vitit 2010 mbaj postin e nënkryetares. Si bord drejtues shoqata jonë përbëhet prej11 anëtarësh, (të gjithë pacientë), por ...

Read More »

Bashkëpunimi mes shoqatave të pacientëve, e rëndësishme për një zë të fortë

INTERVISTË/ Partizan Malkaj, kryetar i Shoqatës Shqiptare të Pacienteve me Hepatite Shoqata Shqiptare e Pacientëve me Hepatite ka rreth pesë vjet që është krijuar. Unë jam kryetari i shoqatës dhe funksionon mbi bazën e  një bordi drejtues sipas ligjit shqiptar mbi organizmin dhe funksionimin e shoqatave. Jemi të regjistruar në gjykatë dhe tek organet tatimore dhe kemi një NIPT. Kemi ...

Read More »