Raportime

QSUT-ja i “hap dyert” implanteve kokleare, 3 fëmijëve u rikthehet dëgjimi

Denisa Canameti, gazeta “Shëndet+” Tre vite pas miratimit të projektvendimit për financimin e paketës së implantit koklear nga Fondi i Sigurimit të Kujdesit Shëndetësor, në shërbimin e ORL-së në QSUT, u bë i mundur realizimi me sukses i ndërhyrjeve të para kirurgjikale. Falë mbështetjes së Fondacionit “Lichtenstein”, falë mbështetjes të kompanisë “MED-EL”, QSUT-ja i hapi rrugën implanteve kokleare dhe kryerjes ...

Read More »

Pacientët denoncojnë: ‘Ja si është degraduar Urgjenca e Tiranës’

Mure të amortizuara, lagështirë, dyer dhe dritare po aq të rrënuara sa gjithçka tjetër…Këto janë pamjet e mjerueshme të Urgjencës së Tiranës. Me këtë situatë përballen pacientët, fëmijë, të moshuar, njerëz të të gjitha moshave. Ky shërbim tregon më së miri degradimin e Urgjencës së Tiranës. Këto pamje janë skandale të cilat janë asgjë përpara gjithë asaj që ka ndodhur sidomos ...

Read More »

Mungojnë ilaçet, mjekët “bastisin” shërbimin e hematologjisë. QSUT: Po firmosim kontratat, ilaçe s’do ketë

Për gazetën “Shëndet+” dhe Shëndeti Online: Denisa Canameti, Elona Tereziu Gjendje rrëmuje dhe alarmi në shërbimin e hematologjisë. Vonesat në nënshkrimin e kontratave për citostatikët kanë prodhuar një situatë kaotike në këtë shërbim. Të sëmurët me kancer gjaku prej disa ditësh po përcillen pa trajtim. Pacientët po detyrohen të lënë krevatët edhe të ikin pa një datë se kur mund ...

Read More »

Mirëprogramim i parave? 630 mijë dollarë investim, Qendrës së Specialiteteve nr.1 nuk i funksionojnë aparaturat

Denisa Canameti 630 mijë dollarë. Kjo është shuma e investuar në Qendrën Shëndetësore të Specialiteteve nr.1 në Tiranë nga Ministria e Shëndetësisë. E përuruar në muajin korrik me “pompozitet” nga Kryeministri dhe Ministri i Shëndetësisë, sot kjo qendër po i drejton të gjithë pacientët e vet në qendra të tjera specialitetesh për shkak se pajisjet e saj janë jashtë funksionit. ...

Read More »