Raportime

A ekzistojnë firmat e mirëmbajtjes së aparaturave mjekësore?!

Denisa Canameti Spitali Rajonal i Fierit ka qenë disa herë në qendër të investimeve nga Ministria e Shëndetësisë. Investimi i fundit ishte projekti i protezave ortopedike falas.  Përmirësimi i infrastrukturës dhe mbulimi me materiale mjekësore u duk se do të përmirësonte cilësinë e shërbimit ndaj pacientëve. Vetë ministri i Shëndetësisë në atë kohë, Ilir Beqaj u shpreh se plotësimi i kushteve ...

Read More »

Spitali i Traumës, 1000 urgjenca në javë

Denisa Canameti Numri i pacientëve që presin mjekët e urgjencës së spitalit të Traumës janë rreth 150 në ditë. Pra, rreth 1000 pacientë në 7 ditë që ka java. Kjo bën që personeli shëndetësor i këtij spitali të punojë mbi kapacitetet. Spitali Universitar i Traumës, prej 25 vitesh është një nga spitalet më të rëndësishme të Shqipërisë. Ka shërbyer si ...

Read More »

SKANDALI: Shërbimi i hematologjisë, ilaçet futen kontrabandë, në rrezik jeta e pacientëve

Denisa Canameti, Xhovana Kodra, gazeta “Shëndet+” (Click here for English version) Shërbimi i Hematologjisë është një shërbim unikal për të gjithë Shqipërinë. Në pavionin e hematologjisë në QSUT paraqiten gati 300 raste të reja çdo vit me sëmundje malinje të gjakut. Problem kryesor në të përbën mungesa sistemike e medikamenteve, të cilët futen “kontrabandë” dhe blihen nga vetë pacientët, pasi furnizimi ...

Read More »

Zotaj: Tirana, mbi 1000 pacientë me tumore të avancuara

Bisedoi: Denisa Canameti Kujdesi paliativ është kujdesi dhe vëmendja ndaj nevojave fizike, emocionale, shpirtërore e shoqërore të pacientëve me sëmundje terminale. Falë këtij shërbimi, pacienti mund të bëjë një jetë domethënëse e me dinjitet, i rrethuar nga njerëzit e dashur sa më gjatë të jetë e mundur, ndërkohë që mbahen nën kontroll dhembjet. Mjeku onkolog dhe një prej hartuesve të ...

Read More »

Prishet ashensori i QSUT-së. Pacienti i dializës thyen këmbën dhe duart

Denisa Canameti Prishja në mënyrë të vazhdueshme e ashensorit të 6-katëshit, në QSUT, është kthyer në problem për pacientët, e sidomos për pacientët e dializës që marrin shërbim në katin e tretë. Shpesh ndodh që ashensori të mos punojë dhe ata të ngjiten në krah nga familjarët apo, në rastin më të keq, ashensori prishet duke i lënë brenda. Ashensori ...

Read More »

Denoncim: Lagështirë dhe myk në Klinikën Stomatologjike Universitare, QSUT

Denisa Canameti “Kjo është situata e higjienës në KSU, Klinika Stomatologjike Universitare”. Ky denoncim, bashkëngjitur disa foto, kanë mbërritur në redaksinë e Pro Pacientit ditën e sotme. Pamjet e dëshmuara përmes fotove tregojnë për një ambient me lagështirë dhe me kushte higjiene shumë të këqija. Shërbimi dentar shtetëror nuk është braktisur nga qytetarët. Përkundrazi, është i lartë numri i atyre ...

Read More »

“Shëndeti është e drejta ime…” Ja ankesat e pacientëve në Ditën Botërore të Veshkave

Denisa Canameti, gazeta “Shëndet+” Shoqata “Together for Life”, Shoqata e Pacientëve të Dializës, Europa Donna Albania, Shoqata e Pacientëve me Hepatite, Shoqata e Diabetit në Shqipëri organizuan sot një aktivitet me në fokus adresimin e problematikave të qytetarëve pas përballjes me sistemin shëndetësor shqiptar. Ky aktivitet përkon edhe me Ditën Botërore të Veshkave. Nën sloganin “Shëndeti është e drejta ime, ...

Read More »

Hemodializa Elbasan: 800 seanca dialize në 10 shtretër dhe 100 m2 hapësirë

Bardha Nergjoni, gazeta Shëndet+ (Read in English) Kilometra pa fund për të arritur deri në spital. Shkallë pa fund deri në pavion dhe pastaj orë pritjeje pa fund për të marrë shërbimin. Kjo është “balada” e të sëmurëve që marrin shërbimin e dializës në Elbasan. Bëhet fjalë për 70 pacientë nga Korça, Pogradeci, Belshi e të tjera zona përreth Elbasanit, ...

Read More »

Detyrimi për të thënë të vërtetën për shëndetësinë

Myftar Torba, kirurg i përgjithshëm në Spitalin Universitar të Traumës* Ministri deklaroi në fushatë elektorale se do të ketë mjekësi falas. Mjekësia falas është shumë e drejtë dhe është kjo që i duhet këtij vendi, kësaj shoqërie ku ne jemi. “Mjekësi falas” në kuptimin e vet të mirëfilltë etimologjik të fjalës nuk ka, sepse edhe ajri që e thith nuk ...

Read More »

Gëzim Xhepa: Mjekësia, fasadë për korrupsionet e tjera

Bisedoi: Denisa Canameti Gëzim Xhepa është mjeku dhe pedagogu më i dashur në pavionin e djegie plastikës. I pari që e zgjodhi këtë specialitet në kohën kur askush nuk do ta mendonte që ky specialitet shumë shpejt do të bënte revolucion. Edhe pse nuk i pëlqejnë gazetat, televizonet, ai pranon me modesti që të realizojë një intervistë për lexuesin e ...

Read More »