Nuk ka ndryshim të masave! Ora policore mbetet në fuqi, nga 20:00 deri në 06:00!

Nisur nga situata nën kontroll me covid-19 në të gjithë vendin tonë, Komiteti Teknik i Ekspertëve kë vendosur që të zgjasë masat e marra më parë për të frenuar përhapjen e virusit.

Sot Komiteti Teknik i Ekspertëve ka vendosur që ora policore të jetë në fuqi nga ora 20:00 deri në orën 06:00.

Drejtoresha e ISHP, Fico: Në të gjithë këtë proces kemi monitoruar shifrat. Mesatarja ditore ka pësuar një rënie. Mbetet i qëndrueshëm ajo çka është në totalin e personave testohen sa prej tyre janë pozitiv. Incidenca dy javore edhe pse ka transmetim të gjer. Ka një tendencë ulje. Dua të sjellë në vëmendje, sot ka qenë që moshat kanë ndryshime dinamike. Moshat 24-45.45-54 kanë një shtim të madh. Sot nga moshat 15-24 deri në 55-64 janë 79% e rasteve të infektimit. Ka vlerë për të kuptuar se prekja e këtyre moshave mund të ndryshojë vetëm nëse tregojmë kujdes. Respektimi i mësimit online disatncës, fluturimeve etj. Nuk e kemi fituar ende betejën. Duhet të vijojmë të kujdesshëm. Fillimi i vaksinimit me një total me 9910 të vaksinuarish Ku mbi 600 kanë bërë vaksinën e dytë. Kemi filluar për të parë dritë në fund të tunelit. Duhet të vijojmë zbatimin e masave.

Drejtori i Urgjencës Kombëtare, Brataj: Fakti pozitiv është kontrolli i infeksionit. Ka një ulje të numrave nga 2500 thirrje jemi tek 2200-2300 thirrje. Maksimumin me 15 ku ishin numri i shtrimeve me shumë. Nuk ka rritje progresive. Situata është nën kontroll. Në bazë të shifrave kemi numrat e saktë. Nëse do jetë e nevojshme edhe skenar të tjerë do të bëhen.

Rakacolli: Situata në vend është delikate dhe duhet të monitorohet. Shifrat tregojnë se ka qenë situatë e qendrushme dhe kemi një tendencë ulje. Duhet të shohim. Kemi vënë re tendencë ulje për indikatorin R. Konkluzioni shte që masat po japin efekt. Ndaj do të vazhdojmë të mbetemi aty. Pra në masat që vazhdojnë të mbeten në fuqi është ajo e lëvizjes që nga ora 20:00 deri në orën 06:00. Baret e restorantet do vijojnë të mbyllen në orën 20:00. Shkollat e mesme në ato vende që ishin dy javë më para do të jenë online. Universitetet do jenë online.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*