Nëse keni depresion ose ankth, sigurohuni që të kontrolloni tiroiden tuaj!

Depresioni dhe ankthi mund të shkaktohen nga një tiroide e sëmurë. Nëse keni probleme psikologjike, kontrolloni gjithmonë tiroiden.

Nëse keni depresion ose ankth, sigurohuni që të kontrolloni tiroiden tuaj!

Shumica e pacientëve ndihen shumë të lehtësuar sapo të kuptojnë se simptomat e tyre janë për shkak të një sëmundjeje tiroide. Nuk është e pazakontë që të prekurit të dëgjojnë se nuk ka asnjë shpjegim për frikën dhe simptomat e tyre depresive.

Tiroiditi Hashimoto: Inflamacioni autoimun i gjëndrës tiroide

Në tiroiditin e Hashimotos, gjëndra tiroide është kronike. Ndërsa sëmundja përparon, simptomat e shfaqen në mënyra më të rënda. Kjo përfshin gjithashtu shqetësimin e brendshëm, tensionin dhe rraskapitjen. Zakonisht sëmuren gratë e moshës 30 deri në 50 vjeç. Meshkujt preken dukshëm më rrallë.

Meqenëse sëmundja shpesh përkon me fillimin e menopauzës dhe nuk shkakton dhimbje, simptomat shpesh interpretohen si probleme tipike të klimakterisë. Vlerat e gjakut tipike të tiroiditit autoimun nuk kontrollohen gjatë ekzaminimeve rutinë. Si rezultat, shumë pacientë thjesht qetësohen me ilaqet kundër depresionit ose ilaçe kundër ankthit, ndërsa sëmundja e tyre tiroide mbetet e padiagnostikuar.

Prandaj, nëse vuani nga depresioni dhe/ose ankthi kujtoheni mjeku tuaj të bëj kontrrolin e tiroiditin e Hashimoto!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*