Lejoi procedurën e botoksit në stomak në mënyrë të paligjshme! Dërgohet për gjykim drejtoresha e Spitalit Memorial të Fierit

urgjenca

Prokuroria e Fierit ka dërguar për gjykim drejtoreshën e spitalit Memorial në Fier, Rudina Degjoni, nën akuzën e shpërdorimit të detyrës.

Nga hetimet është provuar Degjoni, në kundërshtim me ligjin dhe në mungesë të miratimit nga Ministria e Shëndetësisë, ka lejuar kryerjen e paligjshme të procedurës së botoksit të stomakut te pacientët në këtë spital publik, nëpërmjet aplikimit në organizimin e brendshëm të pacientëve, të preparateve mjekësore të botoksit të stomakut që nuk janë blerë nga vetë spitali me procedura të ligjshme të prokurorimit publik.

Preparatet mjekësore janë gjetur në rrugë jashtë-spitalore për të cilat pacientët kanë bërë pagesat e tyre.

Prokuroria thotë se mungesa e kryerjes së procedurave të ligjshme të prokurorimit publik, ka sjellë mungesën e verifikimit në këtë spital të dokumentacionit përkatës lidhur me verifikimin e datës së skadencës dhe vendit të origjinës së preparateve, duke sjellë kryerjen e kësaj procedure jashtë çdo lloj standardi ligjor dhe teknik te pacientët, duke mbartur rrezik serioz per jetën dhe shëndetin e tyre, si dhe duke dëmtuar interesat dhe imazhin e një një institucioni shëndetësor publik.

 

Burimi: top-channel.tv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*