Dr Alket Koroshi: Kujdes nga sallami dhe mishrat e përpunuar

Alket Koroshi, mjek nefrolog
Mishrat e përpunuar janë të tymosur, të kuruar, të kripur, të konservuar, të tharë ose të ruajtur. Mish i grire , hot dog, , proshutë, sallamrat , mish i thare , proshutë, dhe mishra të tjerë të përpunuar janë të lidhura me një sërë problemesh shëndetësore.
Në disa studime, njerëzit që hëngrën mishira të përpunuara kishin nivele më të larta të diabetit, sëmundjeve të zemrës dhe disa llojeve të kancerit.
Kripa e tepërt, preservuesit dhe yndyra në keto produkte janë fajtore. Hani më shumë ushqime pa mish, pakesoni sasinë e mishit të përpunuar që hani, dhe konsumoni më shumë fruta dhe perime për të mbrojtur shëndetin tuaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*