Dosja me fondet e huaja që çoi në pranga Beqajn, nën gjykim dhe për “Sterilizimin”

Ish-ministri i Shëndetësisë Ilir Beqaj është arrestuar mëngjesin e kësaj të enjteje me urdhër të Prokurorisë së Posaçme.

Sipas informacioneve paraprake bëhet me dije se arrestimi lidhet me hetimet e kryera për abuzimet e kryera me fondet e SASPAC, gjatë kohës që Beqaj ishte në krye të kësaj drejtorie.

Ish-ministri i Shëndetësisë dyshohet se ka kryer fatura fiktive, falsifikime dokumentesh me qëllim përvetësimin e fondeve të SASPAC.

Lidhur me këtë dosje pak muaj më parë u zhvilluan disa kontrolle në disa biznese, por dhe përgjime të personave të afërt të ish-ministrit.

Beqaj doli në komunikime me vartës të tij ku kryente biseda që lidheshin  me “kopsitjen” e letrave dhe praktikave për përvetësimin e fondeve.

Sipas SPAK, ish ministri ka komunikuar me shtetasin Ermal Kurtulaj, me detyrë Koordinator i projektit EUSAIR. Beqaj përdorte telefonin e shoferit të tij pranë agjencisë SASPAC, Arben Dani.

Dyshohet se Kurtulaj menaxhonte një restoRant i cili dyshohet si pronë e fshehur e Beqajt dhe ku priteshin fatura fiktive.

Krahash Ilir Beqajt, bëhet me dije se me urdhër të SPAK janë arrestuar dhe shtetasit Ermal Kurtulaj dhe Alfred Nikolla.

Kujtojmë se Beqaj ndodhet në gjykim dhe për dosjen e koncesionarit të sterilizimit gjatë kohës që ai ishte ministër Shëndetësie.

Ai akuzohet për veprën penale të “Shpërdorimit të detyrës”, në dhënien e koncesionit të vitit 2015, dyshime këto për të cilat më herët prokuroria ka caktuar masën e detyrimit për t’u paraqitur.

Nga hetimet ka rezultuar se ish-ministri nuk ka evituar konfliktin e interesit me biznesmenin Ilir Rrapaj, fituesin e koncensionit me vlerë 100 milionë euro dhe nuk ka kërkuar studim të detajuar për nevojat e sterilizimit në mënyrë që të zgjidhte një variant më pak të kushtueshëm.

Në këto kushte SPAK ka vënë në akuzë dhe Ilir Rrapaj në cilësinë e aksionerit të kompanisë dhe ish-zëvendësministri Klodian Rrjepaj, të cilët aktualisht ndodhen në burg.

Sipas Prokurorisë së Posaçme, ata kanë konsumuar veprat penale të “Falsifikimit të dokumenteve”, “Mashtrimit” dhe “Shpërdorimit të detyrës”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*