Cila nga dy farmacitë mashtron pacientët dhe shtetin, duke falsifikuar pullën?

Ilaçi Bisolvon po tregtohet me çmime të ndryshme në farmaci të ndryshme, në disa raste edhe me diferenca të mëdha në çmim.

“Bisolvon është një ilaç i thjeshtë për kollën. Këto dy kuti kanë të dyja nga 20 tableta, të dyja nga 8 mg. Të dyja i njëjti prodhim, nga e njëjta kompani, prodhuar në të njëjtën ditë, i njëjti lot. Në dy farmaci ngjitur me njëra-tjetrën ka këtë diferencë në çmim.
Cila nga dy farmacitë mashtron pacientët dhe shtetin duke falsifikuar pullën?”, shkruan Renaldo Salianji, ku siç shihet edhe nga foto kutia e parë kushton 286 lekë të reja, ndërsa në kutinë e dytë çmimi trefishohet duke arritur shifrën 713 lekë të reja.

Pullat e çmimeve me të cilat tregtohen barnat vendosen nga Agjencia e Barnave dhe Pajisjeve Mjekësore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*