C

Si të shpjegojmë shpejtësinë e rrufesë me të cilën përhapet varianti Delta?

Nga Blerta Brati, mjeke mikrobiologe Periudhë më e shkurtër e inkubacionit dhe ngarkesë virale 1,260 herë më e lartë! Ai “karakterizohet nga konkurrenca e rritur në krahasim me variantet e tjera, në veçanti variantin Alpha, dhe ka të ngjarë që ai të jetë tashmë shumica në të gjithë botën ose është në proces për t’u bërë i tillë”. Transmetueshmëria e ...

Read More »

Pacientët e dializës me hepatit C. Dyshohet se edhe personeli mjekësor është i infektuar

Në 2012-n shërbimi i nefrologjisë në QSUT-së doli me disa të dhëna për pacientët e dializës. Në saj të një studimi të kryer nga një mjeke me qëllim mbrojtjen e gradës “Doktor” rezultoi se numri i pacientëve të dializës të infektuar me hepatit C është i lartë. Ky fakt është njohur dhe pranuar edhe nga specialistët e shëndetit të  cilët ...

Read More »