Foto Lajm

SKANDALI/ Abuzimi me pacientët, nga reanimacioni në shtëpi ende të sëmurë

Denisa Canameti Pacientët në QSUT dërgohen nga shërbimi i reanimacionit drejt e në shtëpi, pavarësisht nevojës për trajtim të mëtejshëm në spital. Një sjellje e tillë, në kundërshtim me ligjin, vë në rrezik jetën e tyre. Shefi i shërbimit të reanimacionit, Ilir Ohri, thotë se e di që një gjë e tillë është e kundërligjshme, por ai nuk mund t’i ...

Read More »

SKANDALI/ Të sëmurët me kancer shtohen, buxheti për ilaçet ulet

Arlinda Gjypi (Click here for English version) Numri i të sëmurëve me kancer po arrin shifra të frikshme. Në fakt, sipas mjekëve, pritet që së shpejti kanceri të jetë shkaku kryesor i vdekjeve në Shqipëri, duke kaluar edhe sëmundjet kardiovaskulare që tashmë janë në vend të parë. Pavarësisht këtij alarmi, të sëmurët me kancer janë ata që vuajnë më shumë ...

Read More »

Shqiptarët, populli që i paguan më shumë nën dorë mjekët në Evropë

Pyetjes “A pritet që pacientët të bëjnë pagesa jo zyrtare te doktorët”, të anketuarit dhe shoqatat në Shqipëri i janë përgjigjur njëzëri “Po, vazhdimisht”. Shqipëria mban rekord si vendi që paguan më shumë nën dorë doktorët, në Indeksin e Shëndetit të Konsumatorit 2016, publikuar së fundmi nga Health Consumer Powerhouese. Pas Shqipërisë, në zonën e kuqe renditen Hungaria, Bullgari dhe ...

Read More »

Mungojnë ilaçet, mjekët “bastisin” shërbimin e hematologjisë. QSUT: Po firmosim kontratat, ilaçe s’do ketë

Për gazetën “Shëndet+” dhe Shëndeti Online: Denisa Canameti, Elona Tereziu Gjendje rrëmuje dhe alarmi në shërbimin e hematologjisë. Vonesat në nënshkrimin e kontratave për citostatikët kanë prodhuar një situatë kaotike në këtë shërbim. Të sëmurët me kancer gjaku prej disa ditësh po përcillen pa trajtim. Pacientët po detyrohen të lënë krevatët edhe të ikin pa një datë se kur mund ...

Read More »

Mirëprogramim i parave? 630 mijë dollarë investim, Qendrës së Specialiteteve nr.1 nuk i funksionojnë aparaturat

Denisa Canameti 630 mijë dollarë. Kjo është shuma e investuar në Qendrën Shëndetësore të Specialiteteve nr.1 në Tiranë nga Ministria e Shëndetësisë. E përuruar në muajin korrik me “pompozitet” nga Kryeministri dhe Ministri i Shëndetësisë, sot kjo qendër po i drejton të gjithë pacientët e vet në qendra të tjera specialitetesh për shkak se pajisjet e saj janë jashtë funksionit. ...

Read More »