A B C Ç D Dh E Ë F G Gj H I J K L Ll M N Nj O P Q R Rr S SH T Th U V X Xh Y Z Zh

Kryeinfermierja e onkologjikut përlot kolegët: Ju, engjëjt pa krah të sistemit shëndetësor

Denisa Canameti Është padyshim shërbimi që ka parë më shumë lot, dhimbje e lutje në emër të jetës. Një armatë e madhe profesionistësh punojnë në shërbimin e onkologjisë me profesionalizëm të lartë për të përmbushur detyrën e tyre, në shërbim të pacientëve.  Lufta e përditshme me kancerin, nuk është vetëm e pacientëve por edhe e mjekëve edhe e infermierëve. Ata ...

Read More »

Pretendimet e pacientëve të dializës për barna e analiza

Shoqata e pacientëve të dializës është formuar në mënyrë zyrtare në vitin 2007. Në total si numër, në të gjithë Shqipërin regjistrohet të jenë mbi 1000 pacientë. Seancat kryhen tre herë në jave dhe nga katër ore secila, në shërbimin publik dhe shërbimin privat. Pacietët që marrin shërbim në të dy sektorët (publik dhe privat) përmes zërit të nënkryetares Alma ...

Read More »

Mbyllet dosja “Beqja”.

Pasi e mbajti dosjen nën hetim për më shumë se një vit, njësia task forcë pushoi hetimet për dosjen “Beqja”, në të cilën u verifikuan tre konçesione në fushën e shëndetësisë. Në përfundim, prokurori Endrit Bimi u shpreh se nuk gjeti elementë të veprave penale të shpërdorimit të detyrës dhe të shkeljes së barazisë në tendera. Pas pyetjes për dhjetëra ...

Read More »

Kirurgjia plastike, Blerta Gjoni: Gabimi fillon kur pacienti shihet si biznes

  Bisedoi: Elona Tereziu, gazeta “Shëndet+” dhe Shëndeti Online “Kur flitet për kirurgjinë plastike, është e vërtetë që shumica e vajzave të reja (në fizikun e fytyrës së tyre) janë bërë të gjitha si kopje me kopjativ”, thotë për gazetën “Shëndet+” mjekja dermatologe Blerta Gjoni. Mjekja shprehet se të gjithë e duan të bukurën dhe media e servir “imazhin perfekt” ...

Read More »

TFL në Parlamentin Europian për të drejtat e pacientëve

Rrjeti i Qytetarisë Aktive organizon sot edicionin e 11-të të Ditës Evropiane të të Drejtave të Pacientëve me një konferencë ndërkufitare që mbahet në Bruksel. Shqipëria përfaqësohet nga koordinatorja e projekteve tek shoqata “Together for life” dhe kryeredaktorja e gazetës ‘Shëndet+”, Arlinda Gjypi. Qëllimi i kësaj konference është të diskutohet, informohet dhe sugjerohen objektiva të reja në sistemet rregullatore mjekësore ...

Read More »

Nevojë urgjente për rritjen e buxhetit për trajtimin e kancerit

  Europa Donna Albania (Shoqata e Pacientëve me Kancer Gjiri)  Nevoja për krijimin e kësaj shoqate lindi nga numri i madh i grave të prekura nga kjo sëmundje, me qëllimin e mbrojtjes së të drejtave të tyre. Tre vitet e fundit,  “Europa Donna Albania” ka qenë inaktive dhe ka rifilluar aktivitetin e saj në vitin 2016  pas reformimit  dhe riformatimit ...

Read More »

Pacientët e transplantuar, analiza në privat dhe probleme me barnat

Partizan Malkaj, Shoqata e Pacientëve me Hepatite Fatmirësisht numri i të prekurve nga hepatitet shënon një rënie. Gjithsesi përbën problem fakti se personat që vuajnë nga hepatiti duhet të bëjnë analiza që kushtojnë 20 000 lekë dhe që duhet bërë çdo tre muaj, ndërkohë që shteti nuk e ofron këtë analizë, vetëm privati. Një person që merr një kompensim diku ...

Read More »

Hemofilikët, pesë muaj pa ‘faktorin e jetës’

  Me të arritur në Sukth të Durrësit, nuk ishte shumë e vështirë të gjeje dy vëllezërit e familjes Nezaj. Dritanin dhe Besartin i takoj te fqinja e tyre, infermiere Dija, e cila i ndihmon gjithnjë ata në ato momentet e vështira të sëmundjes së tyre. I pres derisa mbarojnë së marri plazma të gjakut. “Kështu ndodh gjithnjë në momentet ...

Read More »

Talasemia po vret fëmijët!

8 maji shënon Ditën Botërore të Talasemisë, që i referohet një sëmundje gjenetike të gjakut e cila prek me miliona fëmijë në të gjithë botën. Sipas raportimeve të fundit, numri më i madh i rasteve me talasemi janë në Indi, ku 10 mijë fëmijë lindin me këtë gjendje çdo vit. Prandaj India konsiderohet si kryeqyteti i Talasemisë në botë. Këtë ...

Read More »