O

Skandali/ KLSH: 600 gra të rrezikuara dhe mbi 200 paciente me radioterapi të patrajtuar. Pajisjet mjekësore tek Onkologjiku, jo funksionale

Në raportin përfundimtar të Auditimit të Performancës “Trajtimi i sëmundjeve tumorale”, janë vënë re disa prej shkeljeve që lidhen me mosfunksionimin e pajisjeve, në spitalin Onkologjik, në Tiranë. Sipas raportit e auditit të KLSH të siguruar nga BalkanWeb, rezulton se në Spitalin Onkologjik nuk është funksionale pajisja mjekësore e Brakiterapi (Kyriterapi), gjë e cila ka shkaktuar mos trajtimin për 600 ...

Read More »

Osteoartriti, faktorët e riskut dhe mënyrat e parandalimit

Nga mjekja reumatologe Julia Kollçaku Osteoartriti është sëmundje e sistemit kockor që karakterizohet nga dëmtimi i kërcit kockor. Ndodhin dy procese: inflamacion dhe degjenerim. Prandaj ka një përhapje shumë të gjerë si sëmundje. Është një sëmundje që ka një progresion të ngadalshëm dhe kap moshën mbi 50 vjeç. Kjo nuk do të thotë që nuk preken edhe moshat e reja. Ka ...

Read More »