M

Kompania fantazmë e mbetjeve spitalore; fiton tendera, por nuk i gjenden zyrat

“Eco Medica” është njëra prej kompanive ekzistuese që rezulton e licencuar për të asgjësuar mbetjet spitalore, por që ekziston vetëm në letra dhe nuk gjendet asnjë vend konkret ku trajtohen mbetjet e rrezikshme. Sipas një shkrese të dorëzuar në Prokurori nga Inspektoriati Shtetëror Shëndetësor , kompania nuk ekziston sipas lejes mjedisore që ajo ka marrë dhe sipas të cilës fiton ...

Read More »

Ilir Beqaj, u kthye në zyrë një javë pas shkarkimit. Firmosi Listën e Barnave me ‘ilaçin shkatërrimtar’. Detajet

Lista e Barnave të Rimbursueshme për vitin 2017 është shtuar me ilaçin Fentanyl, një ampulë me drogën më të fuqishme (100 herë më e fuqishme se Morfina dhe 50 herë më e fuqishme se heroina). Mjafton të thuhet se Fentanyl përdoret vetëm në kirurgji për operacione. Prej një muaji ilaçi është ‘licensuar’ me firmën e ish-ministrit të Shëndetësisë, Ilir Beqja dhe do ...

Read More »

Korridoret e “Traumës” mbushur me mbetje, deri te dorezat e mjekëve

Spitali i Traumës i është nënshtruar rikonstruksionit të plotë të të gjitha reparteve, duke filluar nga urgjenca, shërbimi i imazherisë, blloku operator, reanimacioni dhe fizioterapia. Spitalet e rretheve bëjnë me dije se kanë marrë udhëzime për të minimizuar përcjelljen e rasteve drejt këtij spitali, pasi gjendja është vërtet kaotike. Përpos kësaj gjendje të kuptueshme, ajo çfarë lë për të dëshiruar ...

Read More »

Mbetjet spitalore në spitalin e Fierit, jashtë kontrollit. Edhe në tualetet e pacientëve!

Denisa Canameti “Në të gjitha qytetet situata është njësoj kaotike dhe nuk mund të bësh diferencime të dukshme, veçse në ndonjë eksperiencë konkrete të cituar” Janë konsideruar të rrezikshme dhe bombë me sahat për shëndetin e popullatës por pavarësisht kësaj mbetjet spitalore në spitalin e Fierit vazhdojnë të hidhen pa kontroll. Në koshat e plehrave apo në tualetet e pacientëve ...

Read More »