Aktivitete

TFL, sesion informues në Qendrën e Gjakut. Pacientët: Në verë vuajmë mungesën e gjakut

Shoqata “Together for Life” organizoi  sot në Qendrën e hemoglobinopatisë, QSUT, një sesion informues me pacientët dhe të afërmit e tyre. Pjesëmarrësit u informuan me të drejtat e tyre në sistemin shëndetësor, kuadrin ligjor, ku mund t’i drejtojnë ankesat e tyre në rastet e keqmenaxhimit apo keqmjekimit nga ana e përfaqësuesve të sistemit shëndetësor dhe ku mund të marrin zgjidhje ...

Read More »

‘Ilaçi i rëndësishëm mungonte në ambulancë’, nisin hetimet për vdekjen e vëllait të deputetit të PS

Prokuroria e Tiranës nis verifikimet për rrethanat e vdekjes së ish-zëvendësministrit të Rendit, Sokol Baraj, pas dyshimeve se në ambulancën që e transportoi drejt Urgjencës mungonte defibrilatori, një aparaturë kjo e domosdoshme, për t’u ardhur në ndihme pacientëve që goditën nga ataku kardiak. Lajmi konfirmohet nga burime zyrtare të organit të akuzës, të cilat nuk dhanë detaje të tjera rreth ...

Read More »

TFL, trajnim me Rrjetin e Shoqatave të Pacientëve për hartimin e strategjisë

Together for life, organizoi sot trajnimin e shoqatave të pacientëve, lidhur me hartimin e një plani strategjik për secilën prej tyre. Trajnimi kishte si synim rritjen e cilësisë së kujdesit shëndetësor përmes forcimit të shoqatave të pacientëve dhe advokimit për rritjen dhe mirëmenaxhimin e buxhetit në shëndetësi. “Përmes forcimit të shoqatave të pacientëve, rrisim ndikimin e tyre në sistemin shëndetësor ...

Read More »

Qeveria, tjetër vendim në favor të koncesionit të Check Up

Edi Rama, 15 maj 2016: “Check up-i ose Kontrolli Mjekësor Bazë Falas, si gur themeli i reformimit dhe transformimi të shëndetësisë, është tanimë një histori e mirëfilltë suksesi. #qentë le të lehin, karvani ecën përpara”. Përpara, paralel me karvanin e propagandës qeveritare për të mbrojtur 120 milonë eurot e koncesionit të Check Up -, ka ecur vetëm thellimi i skandalit të ...

Read More »

Mblidhen shoqatat e pacientëve: Të respektohen të drejtat tona

Denisa Canameti “Të drejtat e pacientëve nuk kanë kufij dhe nuk adresohen në një ditë”. Kështu e nisi fjalimin e saj Egla Bardhi, drejtoreshë e shoqatës Together for life, në një aktivitet të organizuar sot në kuadër të Ditës Evropiane për Mbrojtjen e të Drejtave të Pacientëve. “Është detyrë morale e shoqërisë civile e mediave dhe institucioneve që të zbatohet ...

Read More »

“Shëndeti është e drejta ime…” Ja ankesat e pacientëve në Ditën Botërore të Veshkave

Denisa Canameti, gazeta “Shëndet+” Shoqata “Together for Life”, Shoqata e Pacientëve të Dializës, Europa Donna Albania, Shoqata e Pacientëve me Hepatite, Shoqata e Diabetit në Shqipëri organizuan sot një aktivitet me në fokus adresimin e problematikave të qytetarëve pas përballjes me sistemin shëndetësor shqiptar. Ky aktivitet përkon edhe me Ditën Botërore të Veshkave. Nën sloganin “Shëndeti është e drejta ime, ...

Read More »

Vështirësitë e pacientëve të dializës

INTERVISTË/ Alma sheme, nënkryetare e Shoqatës së Pacientëve të Dializës Shoqata e pacientëve të dializës është formuar në mënyrë zyrtare në vitin 2007, megjithëse përpjekjet kanë filluar që në vitin 2004. Kryetari i saj është Agim Gjyla, ndërkohë që unë që prej vitit 2010 mbaj postin e nënkryetares. Si bord drejtues shoqata jonë përbëhet prej11 anëtarësh, (të gjithë pacientë), por ...

Read More »

Bashkëpunimi mes shoqatave të pacientëve, e rëndësishme për një zë të fortë

INTERVISTË/ Partizan Malkaj, kryetar i Shoqatës Shqiptare të Pacienteve me Hepatite Shoqata Shqiptare e Pacientëve me Hepatite ka rreth pesë vjet që është krijuar. Unë jam kryetari i shoqatës dhe funksionon mbi bazën e  një bordi drejtues sipas ligjit shqiptar mbi organizmin dhe funksionimin e shoqatave. Jemi të regjistruar në gjykatë dhe tek organet tatimore dhe kemi një NIPT. Kemi ...

Read More »