Tag Archives: virus

Sëmundja e pashërueshme e qenit “Brucella Canis” përhapet për herë të parë tek njerëzit në Angli

virus

Tre shtetas britanikë janë infektuar me Brucella Canis, një sëmundje e pashërueshme e qenve. Sëmundja, e cila mund ta bëjë qenin jopjellor, të çalë dhe me dhimbje, përhapet te qeniet njerëzore kur ata bien në kontakt me sekrecionet vaginale të kontaminuara dhe lëngjet e lindjes. Sipas një raporti të qeverisë britanike, që nga vera e vitit 2020, ka pasur një ...

Read More »

Virusi Nipah alarmon Indinë, konfirmohen dy vdekje

Virusi Nipah

Infeksioni i virusit Nipah është një “sëmundje zoonotike” e transmetuar nga kafshët si derrat dhe lakuriqët e natës te njerëzit, sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë. Në raste të rënda, infeksioni Nipah mund të rezultojë në encefalit fetal e cila është një gjendje serioze që mund të prekë edhe prek trurin. Shteti jugor indian, Kerala ka lëshuar alarm, pasi konfirmoi se dy persona ...

Read More »

Hepatiti C, transmetimi dhe shenjat

Fakte kryesore Hepatiti C është një sëmundje e mëlçisë e shkaktuar nga virusi i hepatitit C. Virusi mund të shkaktojë si hepatit akut ashtu edhe hepatit kronik. Hepatiti C mund të shkojë nga një sëmundje e lehtë që zgjat disa javë, deri në një gjendje të rëndë apo të përjetshme, që mund të çojë në cirrozë apo kancer të mëlçisë. ...

Read More »