Tag Archives: stomaku

Shëndeti i stomakut – Çfarë duhet të keni parasysh?

Fryrje, urth, gazra- nëse stomaku juaj është i acaruar, duhet t’i jepni përkushtim dhe të konsumoni ushqime të lehta dhe miqësor ndaj stomakut. Ne kemi disa këshilla të thjeshta për ju se si mund të mbroni dhe rindërtoni stomakun tuaj me një dietë të shëndetshme. Problemet gastrointestinale mund të kenë një sërë shkaqesh, të tilla si stresi, ushqimi i rëndë ...

Read More »

Stresi po ju ndikon në shëndetin e stomakut? Mësoni ç’duhet të bëni

Stomaku është një organ shumë i ndjeshëm ndaj stresit. Nëse përpiqeni ta ‘hani stresin me bukë’ ushqyesit e produkteve në pjatën tuaj nuk do të përputhen siç duhet. Stresi kronik mund të ndryshojë lëngjet gastrike që prodhohen në stomak, qarkullimin e gjakut, lëvizshmërinë e zorrëve, përshkrueshmërinë e mukozës në stomak dhe ndjeshmërinë e tij. Stresi ka ndikim të drejtpërdrejtë në ...

Read More »

Stresi po ju ndikon në shëndetin e stomakut? Mësoni ç’duhet të bëni

stresi

Stomaku është një organ shumë i ndjeshëm ndaj stresit. Nëse përpiqeni ta ‘hani stresin me bukë’ ushqyesit e produkteve në pjatën tuaj nuk do të përputhen siç duhet. Stresi kronik mund të ndryshojë lëngjet gastrike që prodhohen në stomak, qarkullimin e gjakut, lëvizshmërinë e zorrëve, përshkrueshmërinë e mukozës në stomak dhe ndjeshmërinë e tij. Stresi ka ndikim të drejtpërdrejtë në ...

Read More »

Këshilla kundër urthit

urth

Urthi zakonisht manifestohet si një ndjesi djegieje në fyt dhe një shije e thartë në gojë. Dhimbja djegëse në gjoks shkaktohet nga kthimi i acidit të stomakut (refluksi gastroezofageal) në ezofag. Shkaqet e urthit Urthi mund të ketë shkaqe të ndryshme. Këto përfshijnë, ndër të tjera, stresin dhe disa zakone të të ngrënit, të tilla si ngrënia shumë yndyrore ose ...

Read More »