Tag Archives: femija

Nëna për herë të parë, mosha mesatare e amësisë në Shqipëri arrin 28.9 vjeç

femija

Vendimet e grave të arsimuara për të investuar në karrierën e tyre, në mënyrë që të jenë më mirë financiarisht kur të kenë fëmijë, kanë kontribuar në zhvendosjen drejt amësisë më të vjetër. Sipas të dhënave më të fundit të Kombeve të Bashkuara, mosha mesatare e amësisë në Shqipëri, pra e të bërit nënë për herë të parë është 28.9 ...

Read More »

“Mjekja logopede”: Numri i fëmijëve autikë në rritje, përbëjnë rreth 1 për qind të klasave

fëmijëve autikë në rritje

Mjekja logopede Kledina Helshani foli në edicionin e lajmeve në MCN Tv mbi sfidat e mësimit të fëmijëve me spektër autik në shkolla. Helshani theksoi rëndësinë e një arsimi gjithëpërfshirës, pjesë e së cilëve të jenë edhe fëmijët autikë. Ajo vë në dukje se numri i fëmijëve autikë ka ardhur në rritje, dhe ata përbëjnë së paku 1 për qind ...

Read More »

Si të forconi sistemin imunitar të fëmijës suaj

Forco sistemin imunitar të fëmijët

  Prindërit shpesh pyesin veten: Çfarë mund të bëjmë për t’i mbajtur fëmijët të shëndetshëm? A ka mënyra për të forcuar sistemin imunitar dhe për të shmangur COVID, ftohjet, gripin dhe sëmundje të tjera? Përgjigja është po – por nuk ka një shkop magjik. Mënyra më e mirë për të mbajtur sistemin imunitar të shëndetshëm është, të ndërmerren hapat e ...

Read More »