V

Si zhvillohet sëmundja e veshkave me kiste?

Nga Dr. Alket Koroshi, mjek nefrolog ADPKD (Sëmundja renale autosomale polikistike). Patogjeneza e ADPKD është një rrjet kompleks i proceseve qelizore të dëmtuara, duke përfshirë ndryshimin e sinjalizimit qelizor, rritjen e apoptozës, autofagjinë e dëmtuar, mosfunksionimin mitokondrial, rritjen e glikolizës aerobike të shoqëruar me hipergliceminë (Efekti Warburg) dhe inflamacionin kronik. Kuptimi më i mirë i këtyre proceseve anormale qelizore ka ...

Read More »

Të verbërit protestojnë para Parlamentit, kërcënojnë me bojkot

Të verbërit bashkë me disa persona me aftësi të kufizuara nga i gjithë vendi kanë protestuar për dy orë para Parlamentit, për t’i bërë thirrje qeverisë që të përmbush premtimet e pambajtura. Kreu i Shoqatës së të Verbërve, Sinan Tafaj, tha se qeveria duhet të rrisën në masën 10 për qind pagesën e paaftësisë si dhe t’i kthejë borxhin kësaj ...

Read More »