U

Këshilla kundër urthit

urth

Urthi zakonisht manifestohet si një ndjesi djegieje në fyt dhe një shije e thartë në gojë. Dhimbja djegëse në gjoks shkaktohet nga kthimi i acidit të stomakut (refluksi gastroezofageal) në ezofag. Shkaqet e urthit Urthi mund të ketë shkaqe të ndryshme. Këto përfshijnë, ndër të tjera, stresin dhe disa zakone të të ngrënit, të tilla si ngrënia shumë yndyrore ose ...

Read More »

127

Çdo banor i qytetit të Tiranës, ka mundësi të marrë shërbimin e urgjencës, duke telefonuar në numrin 127, me një sistem krejtësisht të ri dixhital të pritjes së thirrjeve për ndihmë. Ky sistem i ri i koordinimit do të funksionojë fillimisht për qytetin e Tiranës, ndërsa brenda këtij viti do të shtrihet në të gjithë vendin.

Read More »