SH

Bluzat e bardha nuk e lexuan shkresën që firmosën

Denisa Canameti, gazetare Në këto kushte ku për shkak të mbingarkesës e cila nuk lidhet me punën e Mjekëve të Urgjencës por të shërbimeve të tjera kemi marrë vendim: Të tërhiqemi nga pozicioni ynë i punës duke respektuar Paralajmërimin sipas Kodit të Punës me tridhjetë ditë para. Kjo është përmbajtja e shkresës që bluzat e bardha depozituan dje në institucionin ...

Read More »

Drejtuesit e spitaleve që kërkuan vend në listat zgjedhore, midis tyre edhe mjekë

  Opinioni publik vazhdon ta trajtojë shëndetësinë si një sektor tejet problematik. Një nga problemet më të shprehura e që u ngrit në nivel alarmant vitin e kaluar ishte mungesa e specialistëve, sidomos në rrethe, ku shumë shërbime kanë mbetur zbuluar për mjekë. Një mungesë e tillë ka prodhuar jo pak lajme për kronikën e zezë ku veç përplasjeve verbale ...

Read More »

26 vjet, 16 Ministra. Shëndetësia midis mjekëve, juristëve, kimistëve e informaticienëve

“Denonconi abuzimet në zyrat e shtetit” është nisma më e fundit e kryeministrit Edi Rama, përmes së cilës u bëhet thirrje qytetarëve shqiptarë që të bëhen pjesë e bashkëqeverisjes. Rama është shprehur se për të bashkëqeverisur me sukses në katër vitet e ardhshme është shumë e rëndësishme që çdo njeri i zakonshëm të ngrejë zërin kur del i pakënaqur apo, edhe ...

Read More »

Ilir Beqaj, u kthye në zyrë një javë pas shkarkimit. Firmosi Listën e Barnave me ‘ilaçin shkatërrimtar’. Detajet

Lista e Barnave të Rimbursueshme për vitin 2017 është shtuar me ilaçin Fentanyl, një ampulë me drogën më të fuqishme (100 herë më e fuqishme se Morfina dhe 50 herë më e fuqishme se heroina). Mjafton të thuhet se Fentanyl përdoret vetëm në kirurgji për operacione. Prej një muaji ilaçi është ‘licensuar’ me firmën e ish-ministrit të Shëndetësisë, Ilir Beqja dhe do ...

Read More »