H

Në Lushnjë nuk ka gjak, 250 talasemikë në alarm! Mjekja thirrje për dhurim: S’plotësohen nevojat për të sëmurët

Në mungesë të dhuruesve vullnetar, këtë sezon veror Banka qendrore e Gjakut në Lushnjë, nuk po arrin të plotësojë nevojat për 250 pacientë që vuajnë nga sëmundja e talasemisë. Mjekët e Bankës qendrore ngrenë alarmin dhe u bëjnë thirrje qytetarëve të sensibilizohen në akte dhurimi për të ndihmuar fëmijët qe duket të kryejnë transfuzion gjaku thuajse çdo 21 ditë. Sezoni ...

Read More »

Pacientët e transplantuar, analiza në privat dhe probleme me barnat

Partizan Malkaj, Shoqata e Pacientëve me Hepatite Fatmirësisht numri i të prekurve nga hepatitet shënon një rënie. Gjithsesi përbën problem fakti se personat që vuajnë nga hepatiti duhet të bëjnë analiza që kushtojnë 20 000 lekë dhe që duhet bërë çdo tre muaj, ndërkohë që shteti nuk e ofron këtë analizë, vetëm privati. Një person që merr një kompensim diku ...

Read More »

Hemofilikët, pesë muaj pa ‘faktorin e jetës’

  Me të arritur në Sukth të Durrësit, nuk ishte shumë e vështirë të gjeje dy vëllezërit e familjes Nezaj. Dritanin dhe Besartin i takoj te fqinja e tyre, infermiere Dija, e cila i ndihmon gjithnjë ata në ato momentet e vështira të sëmundjes së tyre. I pres derisa mbarojnë së marri plazma të gjakut. “Kështu ndodh gjithnjë në momentet ...

Read More »

Denoncim/ Fondi vonon barnat për të transplantuarit

Mungesa e barnave në spital është një nga problemet që artikulojnë më shpesh pacientët. Veçanërisht të sëmurët kronik janë më të prekurit nga mungesat e vonesat e herëpashershme. Shoqata e Pacientëve me Hepatite sjell në vëmendje vonesën e barnave për të transplantuarit. Kryetari i kësaj shoqate Partizan Malkaj në një koment të shkurtër ka folur për mungesën e seriozitetit të ...

Read More »

Pacientët e dializës me hepatit C. Dyshohet se edhe personeli mjekësor është i infektuar

Në 2012-n shërbimi i nefrologjisë në QSUT-së doli me disa të dhëna për pacientët e dializës. Në saj të një studimi të kryer nga një mjeke me qëllim mbrojtjen e gradës “Doktor” rezultoi se numri i pacientëve të dializës të infektuar me hepatit C është i lartë. Ky fakt është njohur dhe pranuar edhe nga specialistët e shëndetit të  cilët ...

Read More »

DITA BOTËRORE E HEMOFILISË/ Le tё dёgjojmё zёrin e tyre!

Dita Botёrore e Hemofilisё ёshtё caktuar qё nё vitin 1989 nga Federata Botёrore e Hemofilisё, pёr tё rritur informimin dhe ndёrgjegjёsimin e popullatёs mbi çrregullimet e koagulimit. Kjo ditё u caktua pёr nder tё themeluesit tё Federatёs Botёrore tё Hemofilisё z.Frank Schnabel, nё ditёn e tij tё lindjes. Hemofilia ёshtё njё çrregullim i koagulimit (mpiksjes) tё gjakut, i cili bёn ...

Read More »